Beauty Fashion Relationship Living Gossip Members
Views: 4073    8/6/2016    17:40
夏日美妝二三事:擺脫死實眼線 穿上柔和眼妝

 

 對於不同季節女生需要不同穿搭、不同 skincare,而妝容當然也要有不同。

 

冬天多穿深色系衣物,眼妝太淡無韓風粗實線條就會好似無咗對眼咁,但踏入夏天溫度高濕度重,妝容好容易被呢啲討厭天氣整溶整花,所以冬天嘅濃濃眼妝要收埋,取而代之嘅小編推介

 

 3CE啡棕眼線膠筆  +Pony Effect玫瑰X玫瑰金組合眼影,想精神小小可以用埋MJ mascara,嘅自然又乾淨俐落嘅眼妝,只需要呢3件工具就搞掂喇!

1) Pony Effect玫瑰X玫瑰金組合眼影

 

 

由於要打造自然的妝容
,眼影上也避免塗上閃粉,所以RosesDoom 也是會輕輕地用來塑出輪廓,而Love Me 則用在卧蠶位置。

 

 

 

2)  3CE啡棕眼線膠筆

以啡棕色眼綫填上整內眼綫,眼尾稍稍拉長下,楚楚可憐的眼神必備。

 

3)  MJ mascara

 

以太陽花方式掃上眼睫毛,不要太浮誇2層就夠了。

 

輕透柔和眼妝就完成~唔知呢一個會唔會成為你嘅日常妝容呢?

 

TEXT: KYRIE

 

PHOTO: INTERNET

#Tagging
3CE     pony effect     Majolica Majorca                   
K!W!
其他文章
Login with Facebook

Not yet reviewed by any member. You can be the FIRST one to write a review.
還沒有發表評論,您可以成為第一位發表評論的人。
Top 10 Beauty 美妝