Beauty Fashion Relationship Living Gossip Members
Views: 4093    25/4/2016    12:44
【跟女皇學穿搭】優雅的代表 女皇的色彩美學

不知道由什麼時候開始,英國皇室總是世界每個角落的焦點,基於獨特的歷史背景,英國皇室成員對香港人的影響似乎更加深厚。90年代有人民公主Princess Diana,佢耀眼得令人總覺得佢係一個明星多於一個皇室成員,而佢嘅一舉一動亦總係會引起熱潮;來到20年後嘅今日,我哋有第2位出身平民嘅公主,Kate Middleton,同樣帶住不拘小節又散發貴氣嘅高貴氣質,就好似佢無論著咩衫都係咁好睇。而英國皇室中又點只有2個時尚icon?依小編而言,著衫最有智慧,最散發氣場嘅一位,一定係英女皇。

女皇今年90歲,著衫從未失手,單單憑呢一點,就足以成為時裝icon啦,試問有邊個時裝名人夠膽話自己冇試過襯錯衫?而女皇更加好識得利用不同嘅顏色令自己突顯於人群中,因此你好少會見到女皇著米色衫,女皇係12年已經解釋過箇中原因,原來係因為女皇認為著米色會令自己隱沒於人海之中,而鮮色嘅衣物就可以突出自己嘅存在,因此多數會著鮮艷嘅衣物。作為全世界最出名嘅女人,佢嘅衣著智慧絕對值得參考。

Source: Internet

#Tagging
                             
kikil
其他文章
Login with Facebook

Not yet reviewed by any member. You can be the FIRST one to write a review.
還沒有發表評論,您可以成為第一位發表評論的人。
Top 10 Fashion 時尚