Beauty Fashion Relationship Living Gossip Members
  • Bev
  • 總瀏覽量: 79,498
  • 我喜歡的顏色是:

  • 我喜歡的牌子是:

  • 你喜歡的衣著風格是:

  • 【職場新丁】第一日工作的尷尬事

    初出茅廬的你,離開校園進入辦公室的第一天,定必是戰戰兢兢、怕怕醜醜吧?以下10件尷尬事你有共鳴嗎?

    ...
  • 【新手大召集】輕鬆畫出完美眼線
    初入職場,不可以再像學生時代般,帶著雙眼無神、睡眼惺忪的樣子示人了!一雙完美的眼線,令你雙眼炯炯有神,增加自信! 首先認識一下各款眼線妝物吧! 眼線筆 優點:容易使用,適合新手 缺點:大部分不防水不防油,容易暈染,不適合容易泛油肌膚 眼線液 優點:線條細緻,效果較眼線筆持久,部分能防水防油 缺點:較眼線筆難控制,新手要多多練習 眼線膠筆 優點:效果較眼線液持久,防水防油 缺點:較眼線筆難控制,新手要多多練習 眼線膠 優點:效果非常持久,防水防油,容易泛油肌膚都適合 缺點:較眼線筆難控制,新手要多多練習,亦較難落妝,需花時間清洗眼線掃 選好妝物,準備鏡子,按以下步驟勾畫: 1. 把鏡子放在眼睛下方 2. 眼睛向下望 以看清眼線位置 3. 拿起眼線筆,手背靠在臉頰,以防手震 4. 於眼頭開始,以三段方式畫至眼尾 一條簡單的外眼線就完成了,各位新手們,開始練習吧! 推介產品 REVLON ColorStay™持久無瑕眼線筆系列,三種不同筆咀選擇,使用簡單方便,新手都可以畫出完美眼線,而且持久16小時,不易化開,十分適合忙碌得沒時間補妝的上班族。
  • 【新手大召集】對染髮產品的疑問

    很多人對使用家用染髮都抱有懷疑態度,怕不上色、怕染色不均勻、怕損害髮質,總之就是擔心質素不及salon,其實只要懂得選、懂得用,就算新手都可以染出salon級水準!

    ...
  • 【新手煩惱】開會前發現白恤衫有漬 …….
    白恤衫容易配襯,人人合穿,天天可穿,是上班族的「返工萬能look」!同時卻十分容易弄污,是「最脆弱」的衣服!對於「論盡」人士來說,更加是「最危險」的衣服,原子筆漬、豉油漬都是其勊星!  

     

    ...
  • #Fashion界 #Hashag #補習班
    p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px '.PingFang HK'; color: #454545} p.p2 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px 'Helvetica Neue'; color: #454545; min-height: 14.0px} p.p3 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px 'Helvetica Neue'; color: #454545} span.s1 {font: 12.0px 'Helvetica Neue'} span.s2 {font: 12.0px '.PingFang HK'}

    由唔知幾時開始,#hashtag 已經變成我哋生活嘅一部分,串人要用、利申要用、打卡要用,連時裝人都有一套屬於時尚圈嘅獨特hashag!學識呢套語言,以後睇班fashion blogerig post都唔會一頭霧水啦~

    ...
  • 京都美妝名物 上羽繪惣「胡粉」甲油

    次次去京都係Yojiya「公仔頭」面油紙做手信,買到俾班friend話悶?不如下次送「胡粉」甲油俾佢哋見識下啦!上羽繪惣「胡粉」甲油由1751年成立嘅畫具顏料專門店「上羽繪惣」研發,「胡粉」即係貝殼粉,成份天然,冇天拿水味,唔傷害指甲,小朋友都用得㗎!顯色度極高,顏色又靚又sharp!而且價錢合理,CP值甚高,除咗日本絲打追捧,唔少台灣美妝blogger都力推!姊妹們下次去開京都,不妨去朝聖+入貨!

    ...